Francuzi investirali 20 miliona evra u mlekare u Srbiji

Francuska kompanija Bongren investirala je više od 20 miliona evra u mlekare u Zrenjaninu i Kikindi. U dve mlekare godišnje se preradi oko 45 miliona litara mleka i izvezu proizvodi vredni oko milion evra. Mlekoprodukt zapošljava 400 ljudi. Mlekoprodukt je privatizovan pre sedam godina, a od prošle godine francuska kompanija Bongren poseduje 100 odsto kapitala. Mlekoprodukt svake godine investira dva do tri miliona evra u podizanje konkurentnosti i kvaliteta fabrike koja je među vodećim u proizvodnji sireva. Mlekoprodukt je jedan je od najboljih primera privatizacije u tom gradu i Srbiji. Mlekoprodukt je uspeo da u vreme krize poveća proizvodnju i to demantuje glasine o tome kako strani investitori profit odnose iz Srbije. To je primer kako strateški partner i vlasnik fabrike, francuska kompanija Bongren investira u Zrenjanin i Srbiju i proširuje proizvodnju. Ono što je važno jeste i da se otvara mogućnost za nova radna mesta.

Francuzi investirali 20 miliona evra u mlekare u SrbijiFrancuska kompanija Bongren investirala je više od 20 miliona evra u mlekare u Zrenjaninu i Kikindi, rekli su danas u zrenjaninskom Mlekoproduktu.

Direktor Mlekoprodukta Živanko Radovančev kazao je novinarima da se u dve mlekare godišnje preradi oko 45 miliona litara mleka i izvezu proizvodi vredni oko milion evra.

On je naveo da Mlekoprodukt zapošljava 400 ljudi.

Mlekoprodukta je privatizovan pre sedam godina, naveo je Radovančev, a od prošle godine francuska kompanija Bongren poseduje 100 odsto kapitala.

Prema rečima Radovančeva, Mlekoprodukt svake godine investira dva do tri miliona evra u podizanje konkurentnosti i kvaliteta fabrike koja je među vodećim u proizvodnji sireva.

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Kaurić je prilikom obilaska mlekare ocenio da je Mlekoprodukt jedan je od najboljih primera privatizacije u tom gradu i Srbiji.

On je naveo da je Mlekoprodukt uspeo da u vreme krize poveća proizvodnju i da to demantuje glasine o tome kako strani investitori profit odnose iz Srbije.

"To je primer kako strateški partner i vlasnik fabrike, francuska kompanija Bongren investira u Zrenjanin i Srbiju i proširuje proizvodnju. Ono što je važno jeste i da se otvara mogućnost za nova radna mesta", rekao je Kaurić.

Prema procenama mlekara, u Srbiji se godišnje proizvede oko 1,1 milijarde litara mleka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik